dijous, 19 de juliol del 2007

També hi ha altres plaers

Una lectora més o menys habitual del bloc m'enviava fa uns dies un correu-e on em demanava si l'únic meu interès era el sexe. Dona, la veritat és que no, saps? Hi ha altres coses que em fan disfrutar de la vida, també. A d'altres blocaires he llegit alguna cosa semblant: els nostres blocs us mostren només una part, la que volem o ens ve de gust, de nosaltres mateixos. Per descomptat, al darrera de l'Estripanits hi ha una persona, un home, que ha tingut la sort de viure molt i prou i a qui li agraden coses com, entre d'altres, fer petar la xerradeta en una terrassa estiuenca, ballar sardanes (a que no hi haguessiu dit mai, eh?) o rostir-se un parell d'hores prenent el sol en una platja naturista. El correu aquest, ja veieu, m'ha fet venir ganes d'explicar-vos quines altres coses em fan venir trempera:
  • La bona cuina: des d'unes seques amb botifarra a un arròs negre amb llamàntol, passant per un entrecot de vedella de Girona amb salsa de Cabrales o un sushi.
  • El bon beure: vi blanc (Blanc de Blancs o millor encara Ermita d'Espiells) o negre (Terra Alta per descomptat!) per acompanyar un bon àpat i segons l'ocasió, un bon malta (Knockando, Oban...) o fins i tot una bona i digestiva grappa montana. Ah!, i m'agrada més el xampany (un Pommery, per exemple) que el cava.
  • El viatjar: trieu i remeneu... Escòcia, Grècia (que n'és de maco el Dodecanès!), el nord d'Àfrica, ciutats com Budapest, Florència, Nàpols, Dublin...
  • El teatre: com més trencador, millor: encara ara m'esborrona el muntatge que va fer Calixt Bieito del Peer Gynt.
I les dues grans passions i plaers de l'Estripanits:
  • La música: gairebé tota, eh? Des dels clàssics històrics, renaixement i barroc (imprescindible Bach, quina meravella The Fairy Queen!), l'òpera (després d'haver-la sentit centenars de vegades, encara m'esgarrifa l'obertura del segon acte de Die Walküre, de Wagner), fins als clàssics contemporanis (Beatles, Queen, Supertramp, Police, Magna Carta... afegiu, afegiu...), tot passant pel jazz, blues, soul... i aneu fent que hi podríem posar gairebé de tot.
  • La lectura: amb un vici molt especial: si el que vull llegir no està publicat en català, ho compro en l'idioma original si és un dels idiomes que llegeixo. M'ho empasso gairebé tot: assaig (últim llegit: Traîté d'Athéologie de Michel Onfray), poesia (no us poso l'últim: en tinc sempre tres o quatre que vaig llegint quan em plau, però em tenen el cor robat Miquel Martí i Pol, Joan Salvat-Papasseït, Konstantinos Kavafis...), novel·la històrica (últim llegit: El pont dels jueus de Martí Gironell), ciència ficció (dubtaré sempre entre les Cròniques Marcianes, de Ray Bradbury i Dune, de Frank Herbert), novel·la negra (tota, tota i tota: de Conan Doyle a Andreu Martín, tot passant per Dashiell Hammett i Raymond Chandler). Dec ser dels pocs que ha aconseguit acabar l'Ulisses, de James Joyce i si us he de dir quina és la novel·la que més m'ha impactat mai... segurament em decidiria per The Godfather, de Mario Puzo.
Totes aquestes peces, amiga lectora que m'escrivies el correu-e, i moltes altres que potser mai coneixeràs, formen part d'aquesta mena de puzzle caòtic que és l'Estripanits, que disfruta de la vida a cada moment: CARPE DIEM!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaja, vaja! Arròs negre amb llamàntol, Oban, Pommery, el Dodecanès, Florència, poesia, òpera... on pares, Estripanits dels meus somnis? Si t'atrapo no et deixo escapar, jajajajaja

estripanits ha dit...

nora: i si no deixo que m'atrapis? ;)

Anònim ha dit...

Collons estripanits, si algun copcanvio la meva orientacio sexual,et tindre molt en compte,eh no t'amoinis quejo soc del que me la fotu, pro torno.
Una Abraçada

Arianna ha dit...

caram, estripanits...crec que compartim forces gustos!


anirem junts al teatre algún dia? o a escoltar Bach?! m'agrada m'agrada aquest puzzle! :)



pd: crec que serem d'aquell tipus d'amistat que vam dir, de a la inversa, saps?! ;)

estripanits ha dit...

striper:
ets el que no hi ha, nano! deu ser cosa del riu aquest que ens rega a tots dos? :P

padrineta:
ja ho deia un que ara no recordo qui era: els camins del senyor són inescrutables! ;)

Anònim ha dit...

Si Stipanits deu ser cosa del riu " porque yo naci en el llobregat " i encara que en aquets moments estigui baixant molt terbol, per la meva vida continua sen el meu riu.

estripanits ha dit...

Striper: i tant que sí, tot i que em sembla que jo sóc de més avall d'on ets tu, jo sóc gairebé a la desembocadura... i aquí sí que baixa tèrbol!

Joana ha dit...

Estic amb tu, Estripanits. I et diré més: l'intel.lecte és com el paladar...si no es fa servir es perd!
Bon diumenge!

Marinetix ha dit...

Bufa!! M'has deixat de pedra amb els teus gustos i aficions. Més que res, per la varietat, sobretot la musical. I lo de les sardanes??? M'has deixat ben desconcertada! Més que un puzzle, ets un calidoscopi imprevisible! ;-)
Ja que veig que l'has llegit, què tal "El Pont dels Jueus"?. M'ha cridat l'atenció que l'opera prima d'un periodista de la tele3 sigui el número 1 en les llistes de vendes... Alguna cosa deu tenir?

estripanits ha dit...

joana:
com el paladar i com altres coses... ;)

netix:
desconcertada? i això que no ho saps tot de mi... imprevisible? no te'n pots fer idea! :P

quant a "El Pont dels Jueus", què vols que et digui... una novel·leta lleugera per a passar l'estona i poca cosa més!